Branding

UX design

Huisman Web Mob
Elskenissen 01672

Paul Martina

Creative director

User experience, afgekort UX, is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Maar wat houdt het nou precies in en waarom is het zo belangrijk?

Wat is user experience?
Als we het snel vertalen: de ervaring van de gebruiker. Dit kan in alles zijn. De ervaring die we als gebruiker hebben met een product of dienst bepaald grotendeels of we het product vaker zullen kopen of gebruiken. User experience komt vaak ter sprake wanneer we het hebben over het design van websites of applicaties. Bij het ontwerpen van een website of applicatie, staat de ervaring van de websitebezoeker op de eerste plaats. Iemand moet natuurlijk zonder moeilijkheden en frustraties op jouw website kunnen vinden wat hij zoekt. Een prettige ervaring op jouw website of applicatie draagt bij aan een positief beeld over jouw brand. 

Een goed UX ontwerp is niet alleen belangrijk voor de ervaring van jouw gebruikers. Ook zoekmachines zoals Google en Bing nemen dit mee in de indexatie van jouw website. Een goede user experience op jouw website draagt dus ook bij aan betere vindbaarheid.

 

Samensmelten van design en de user experience
Hoe een website of applicatie er visueel uitziet, is natuurlijk heel belangrijk. In het design moeten jouw huisstijl en kleuren goed overkomen en aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf. Maar een website moet er niet alleen mooi uitzien; hij moet dus ook fijn in gebruik zijn. Bij Digital Layers designen we jouw website of applicatie vanuit het perspectief van de gebruiker. Een ontwerp waarin de identiteit van jouw bedrijf gecombineerd wordt met de beste gebruikerservaring voor jouw websitebezoekers. 

Meer weten over UX design?

Paul, creative director