Branding

Webdesign

KNNS Website
Elskenissen 01934

Bram Kainama

Designer

Webdesign en webdevelopment zijn twee termen die men nog wel eens door elkaar haalt. Beiden zijn belangrijk bij een redesign of het maken van een website. Maar ze zijn zeker verschillend. Bij webdevelopment praten we over het ontwikkelen van de technische achterkant van de website. Webdesign is daarentegen het ontwerp van de visuele voorkant van de website.

Van design tot website
Bij ons is het maken van een nieuwe website een maatwerk proces. Iedere organisatie is immers uniek. Je hebt zelf waarschijnlijk ook al veel ideeën. Een nieuwe website vraagt daarom net als een nieuwe branding om een doordachte aanpak. Bij een nieuw webdesign zijn er een aantal zaken belangrijk: 

  • de look&feel van de website: hoe komt de website eruit te zien?

  • de gebruikerservaring van jouw websitebezoekers

  • de effectiviteit van jouw website

 

Strategie
Het is belangrijk om goed in beeld te hebben wat je wilt bereiken met een nieuwe website. Wil je de klantervaring verbeteren, meer leads genereren of duidelijker informatie aanbieden? Het doel van jouw website bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jouw nieuwe website eruit komt te zien en welke functionaliteiten nodig zijn. In deze fase komen er verschillende vragen naar voren. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten die op de website moeten komen? Of, welke pagina’s zijn er nodig? Een goed gezamenlijk gesprek is daarom altijd stap één. 

 

Wireframes
We ontwikkelen allereerst de wireframes. Zie wireframes als interactieve blauwdrukken van jouw nieuwe website. In de wireframes zie je precies hoe de website in elkaar steekt qua structuur, navigatie en indeling van de pagina’s. Je kan hier zelf doorheen klikken waardoor een je concreet idee krijgt van het eindresultaat. We nemen de wireframes uitvoerig met je door en verzamelen al jouw feedback.

 

Visueel design
De wireframes zijn het functionele ontwerp. Op basis van alle feedback gaan we aan de slag met het visuele design. In deze fase geven we vorm en uitstraling aan de wireframes. We verbeteren het ontwerp op basis van jouw feedback tot we een definitief webdesign hebben ontwikkeld die helemaal aansluit bij jouw wensen. 

 

Webdevelopment
Bij Digital Layers hebben we zowel de webdesigners als de webdevelopers in huis. Wanneer je helemaal tevreden bent met het webdesign, kan de technische afdeling gelijk aan de slag! 

Meer weten over webdesign?

Bram, designer