Content

Fotografie

Banner Fotografie | Digital Layers
Elskenissen 01672

Paul Martina

Creative director

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Beelden verwerk je sneller dan tekst. Daarnaast onthouden we het ook nog eens beter, en gaan we sneller over tot aankoop bij het zien van beeld dan bij het lezen van tekst. Goed beeld is daarom cruciaal om het imago van je bedrijf aan je doelgroep over te brengen, en duidelijkheid te scheppen over wat voor producten of diensten je levert. Goede foto’s en video maken het verschil.

Een goede foto kan doorslaggevend zijn voor een aankoopbeslissing. Unieke foto’s zorgen voor transparantie over jouw bedrijf en je producten en diensten. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de klant, die tegenwoordig precies wilt weten wat hij online koopt. Daarnaast weet je zeker dat unieke foto’s door geen enkel ander bedrijf gebruikt worden. Dit onderscheidt jou van de rest. Bovendien heb je bij het maken van de foto’s de controle over wat je precies communiceert, en hoef je niet eindeloos online te zoeken naar beelden die bij jouw bedrijf passen. 


Trek de aandacht
Foto’s van goede kwaliteit trekken de aandacht. Ze creëren een bepaalde sfeer die emoties triggert. Beelden worden hierdoor goed opgeslagen in het hoofd van de consument. Deze onthoudt jouw bedrijf vervolgens beter. Heb jij een internationale doelgroep? Foto’s zijn het perfecte middel om informatie over te brengen die de grens over moet. Waar teksten vaak vertaald moeten worden, hoeven foto’s meestal niet aangepast te worden voor internationale communicatie.


Bedrijfsfotografie: het belang van beeld
Je bent wellicht wel bekend met stockfotografie: het klassieke beeld van een steriele vergaderruimte vol met vergaderende mensen die allemaal glimlachen naar de camera. Deze gladgestreken, neppe foto’s maken plaats voor een nieuwe soort stockfotografie: authentieke stockfotografie. Echte mensen in echte situaties. Wij fotograferen altijd echte medewerkers in hun natuurlijke habitat. Wij leveren maatwerk en kijken goed naar wat bij jouw organisatie past. 

Lees ook: ‘’Authentieke fotografie’’

Waarom is authentiek beeld belangrijk? 

  1. Je beeld past altijd bij je eigen huisstijl. Wij zorgen er altijd voor dat de geschoten foto’s perfect aansluiten op jouw huisstijl. Zo creëer je consistentie op je website, maar ook op sociale media en in je advertenties. 
  2. Klanten leren jouw bedrijf kennen. Wanneer je je eigen mensen in beeld brengt, is dit een extra punt van herkenning voor jouw toekomstige klanten. Dit schept vertrouwen en maakt je herkenbaar. 
  3. Vertegenwoordig jouw merk. De kwaliteit van je foto’s bepalen de verwachtingen van je websitebezoekers. Een mooie website met professionele foto’s straalt kwaliteit en zijn enorm belangrijk als het gaat om een eerste indruk te maken bij je klanten.

Meer weten over fotografie?

Paul, creative director