De nieuwe visitekaartjes

Digitale NFC visitekaartjes? Maak kennis met de NFC-chip!

Je hebt het vast al eens voorbij horen komen; NFC. Deze afkorting staat voor Near Field Communication. Zonder het heel technisch te maken is NFC een manier om informatie uit te wisselen tussen twee apparaten zonder dat er daadwerkelijk contact is.
Dit principe kennen we natuurlijk al van Bluetooth en Wifi. Door de korte afstanden tussen twee apparaten is de NFC-tag stukken veiliger. Met afstanden die groter zijn dan 10 centimeter zal de NFC-tag namelijk niet werken, op deze manier is data dus minder makkelijk te onderscheppen.

NFC, dat ken je wel!

Je vindt NFC-tags veel in bijvoorbeeld pasjes. Denk aan het openen van de deur van een hotelkamer en je OV-chipkaart. Of wat dacht je van contactloos betalen?  De tag in het pasje bevat informatie die uit te lezen is door een ander apparaat. 

De meeste telefoons beschikken tegenwoordig over zo’n NFC-lezer. Daardoor kunnen we nu ook steeds makkelijker met onze smartphone betalen. Maar daar kun je meer leuke dingen mee doen! Kom je thuis, haal je telefoon langs een NFC-tag en laat de lichten aangaan en de wifi inschakelen. Of leg je telefoon op je nachtkastje en automatisch wordt je wekker en de nachtmodus aangezet. 

NFC visitekaartje, hoe werkt dat?

Maar ook wij maken er bij Digital Layers graag gebruik van. We hebben al langer een vCard onder onze emailhandtekening staan. Dit is een digitaal visitiekaartje. Maar door deze op een NFC-tag te zetten, kan je je visitekaartje hergebruiken. Met een NFC-tag in het visitekaartje hoeft de ontvanger enkel en alleen het visitekaartje te scannen en de vCard opent op je smartphone. Met één klik sla je de contactgegevens gelijk op in je telefoon. Handig toch!