30 jaar expertise, 5 jaar Digital Layers.

Eat first. Thank us later.

Al vijf jaar lang doen wij met plezier datgene waar we het meest van houden: samen verandering, beleving en resultaat creëren. Hoewel onze individuele expertises een stuk verder teruggaan, bundelen we sinds 2019 onze krachten op het gebied van strategie, design, marketing en techniek onder de naam Digital Layers. Dit recept heeft zich de afgelopen vijf jaar bewezen als een succesformule.

Een jubileum layer cake

Of het nu gaat om wervende websites, creatieve campagnes of vernieuwende designs, het was een feest om met klanten en partners te werken en van elkaar te leren. We willen iedereen dan ook bedanken voor de samenwerking en daarmee de bijdrage aan onze passie en ons succes. Over recepten gesproken... voor ons vijfjarig jubileum delen we graag een heerlijke digital 'layer' cake met jullie.

Ingredienten

250 ml verse slagroom
500 g witte chocolade
100 g tarwebloem
175 g poedersuiker
30 g ongezouten roomboter
9 middelgrote eieren
165 g amandelschaafsel
75 g fijne kristalsuiker
50 g chocolade extra puur
375 g verse frambozen
450 g verse blauwe bessen
500 g mascarpone

Aan de slag

  • Verwarm de slagroom in een steelpan en schenk de hete maar niet kokende room over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Dek de chocoladecrème af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.

  • Meng 60 g bloem met 25 g poedersuiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg. Klop 1 ei los en voeg 2 el ei toe. Kneed snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de poeder­suiker en de bloem. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Spatel het amandelmengsel er zo luchtig mogelijk door. Schep in de spuitzak en verdeel de helft van het beslag over de 3 springvormen. Bak ze naast elkaar op het rooster van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

  • Laat 5 min. afkoelen in de vormen en laat uit de vorm helemaal afkoelen op een rek. Bak met de rest van het beslag nog 3 lagen. Zo bak je in totaal 6 amandellagen, waarvan 1 reserve.

  • Neem het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er een cirkel uit van 16 cm doorsnee en bekleed de bodem van 1 springvorm ermee. Prik er met een vork gaatjes in. Bak in ca. 12 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 1 ½ uur afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem ermee. Laat hard worden.
  • Bestrijk de bodem dun met de witte chocoladecrème. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met bessen. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met frambozen. Herhaal en eindig met een amandellaag.

  • Strijk de bovenkant en rondom helemaal glad met chocoladecrème. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrijk de hele taart met mascarpone en leg de rest van het fruit bovenop. Bon appétit!

Behind the scenes

Kom je ook een taartje met ons eten?

Neem contact op met een van onze experts.

Contact