De mens is van nature visueel ingesteld. Beeldinformatie verwerken we dan ook veel sneller dan tekst. Daarnaast onthouden we het ook nog eens beter, en gaan we sneller over tot aankoop bij het zien van beeld dan bij het lezen van tekst. Goed beeld is daarom cruciaal om het imago van je bedrijf aan je doelgroep over te brengen, en duidelijkheid te scheppen over wat voor producten of diensten jouw bedrijf levert. Een goede foto of video kan dus zeker het verschil maken. 

Fotografie 

Een goede foto kan doorslaggevend zijn voor een aankoopbeslissing. Unieke foto’s zorgen voor transparantie over jouw bedrijf en je producten en diensten. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de klant, die tegenwoordig precies wilt weten wat hij online koopt. Daarnaast weet je zeker dat unieke foto’s door geen enkel ander bedrijf gebruikt worden. Dit onderscheidt jou van de rest. Bovendien heb je bij het maken van de foto’s de controle over wat je precies communiceert, en hoef je niet eindeloos online te zoeken naar beelden die bij jouw bedrijf passen. 

Foto’s van goede kwaliteit trekken de aandacht. Ze creeëren een bepaalde sfeer die emoties triggert. Beelden worden hierdoor goed opgeslagen in het hoofd van de consument. Deze onthoudt jouw bedrijf vervolgens beter. Heb jij een internationale doelgroep? Foto’s zijn het perfecte middel om informatie over te brengen die de grens over moet. Waar teksten vaak vertaald moeten worden, hoeven foto’s meestal niet aangepast te worden voor internationale communicatie.

Video 

Ook video wordt steeds belangrijker als marketingmiddel. Door de opkomst van videokanalen zoals YouTube en TikTok bestaat inmiddels meer dan de helft van het online gedrag uit het kijken van video’s. Wil je als bedrijf gezien worden, dan is dit dus zeker een belangrijke optie om te overwegen. 

Video kan erg relevant zijn wanneer je een bepaalde sfeer over wilt brengen, of wanneer je een specifiek product of een specifieke dienst tot in de puntjes uit wilt leggen. Video zorgt voor betrokkenheid en spoort aan om te delen. Het is daarom een perfect middel om te gebruiken voor social media advertenties. Ook kan het videomateriaal gebruikt worden op je website of in andere online campagnes.. 

Wil jij foto’s of video’s laten maken voor jouw bedrijf? Met onze ervaring in fotografie en video én samenwerking met professionele foto- & videografen helpen we je hier graag bij. Samen met jou bespreken we wat het doel is van de beelden en wat voor imago ze moeten uitstralen. Dit vertalen we naar overtuigende beelden die bij jouw bedrijf passen.

Benieuwd? Stuur een berichtje naar een van onze experts. 

Paul Martina

Meer weten?
Bel of mail Paul Martina

let's work together

Stuur ons een mailtje

info@digitallayers.nl

Of als je liever belt

024 - 20 22 673

Ben je een echte doorpakker?

let's meet