Openluchttheater de Goffert

Voel de magie van Openluchttheater De Goffert

Olt Vlag

Voel de magie van Openluchttheater De Goffert

Bij Openluchttheater De Goffert draait alles om kunst, cultuur en de magie van zomerse avonden in een groene omgeving. Al ruim 80 jaar verwelkomt dit historische theater bezoekers voor een scala aan evenementen, van klassieke concerten tot hedendaagse festivals.

  • De uitdaging

    Toen Poppodium Doornroosje in 2010 het beheer van Openluchttheater De Goffert overnam, was het duidelijk dat er behoefte was aan vernieuwing. Het theater, met zijn rijke geschiedenis, had een moderne uitstraling nodig die de diversiteit van zijn programma weerspiegelde. Een nieuw logo, huisstijl en website stonden hoog op de lijst van veranderingen.

  • Doelstellingen

    De missie was helder: een website creëren die niet alleen informatief is voor bezoekers die meer willen weten over het programma, maar ook omwonenden en potentiële huurders aanspreekt. Daarnaast moest de nieuwe identiteit de creativiteit van Doornroosje omarmen en de unieke charme van het openluchttheater benadrukken.

  • Aanpak

    We zijn gestart met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl die perfect aansluit bij de visie van Doornroosje en de unieke kenmerken van een openluchttheater. Daarna hebben we ons gericht op een analyse van de doelgroepen, om hun behoeften en verwachtingen beter te begrijpen en te integreren in de website. Wie zijn precies de doelgroepen en wat zoeken ze specifiek op de site? Daarna hebben we de ontwikkelde huisstijl toegepast op de venue dressing, waardoor de samenhang en herkenbaarheid werden versterkt.

Arch of creativity

Voor het logo en de nieuwe huisstijl liet ons designteam zich inspireren door de locatie zelf: de kenmerkende bogen van de tribune en de warme gloed van een zonsondergang. Deze elementen zijn naadloos geïntegreerd in het nieuwe design, dat een open, uitnodigende uitstraling kreeg.

Voel de zomer

De kleuren zijn zorgvuldig gekozen om de sfeer van een zwoele zomeravond vast te leggen, terwijl een artistiek font de geest van de artiesten en muziek weerspiegelt. Op maat gemaakte iconen, opgebouwd uit delen van het lettertype, voegen een speelse touch toe aan de algehele uitstraling.

Weet wat er speelt

De website informeert niet alleen bezoekers over het actuele programma, maar vormt ook een centraal punt voor informatie en boekingen, waardoor de betrokkenheid van zowel de lokale gemeenschap als potentiële huurders wordt vergroot.