Teamplast ontwikkelt en produceert innovatieve en kwalitatief hoogwaardige kunststof verpakkingen op maat. Sociaal ondernemen, samenwerken en verbinden vinden ze hierbij belangrijk. Ze geloven dat de wereld duurzame verpakkingen nodig heeft die bijdragen aan een circulaire economie. Vanuit deze filosofie ontstond het duurzaamheidslabel Ekopac.

De uitdaging voor Digital Layers? Een website, huisstijl en branding voor zowel Ekopac als Teamplast ontwikkelen. 

 

Highlights:

  • Een nieuwe frisse huisstijl voor beide labels die onderscheidend zijn, maar ook bij elkaar aansluiten
  • Een nieuwe website voor voor zowel Teamplast als Ekopac
  • Branding on- en offline middelen Ekopac

Design

Webdesign
Icon design
Branding
Opfrissing logo & huisstijl

Techniek

Webdevelopment

Marketing

Zoekwoordenonderzoek
Contentplan
Marketingstrategie

The sustainable way

We zijn gestart met het bedenken van een identiteit voor het duurzaamheidslabel van Teamplast. Na verschillende brainstormsessies kwam Ekopac naar voren. De naam en de branding van Ekopac sluiten aan bij de missie en visie die Teamplast met het duurzaamheidslabel heeft; het bijdragen aan de circulaire economie door het produceren van duurzame verpakkingen. Ekopac heeft de overtuiging dat kunststof op een duurzame manier kan worden ingezet. Alles wat Ekopac doet, heeft een positieve invloed op het welzijn van mens en milieu. De volgende stap is het ontwikkelen van een bijpassende huisstijl en een mooie website die technisch goed in elkaar steekt. 

logo-duurzaam.png

Een duurzame huisstijl met unieke iconen

We hebben een nieuwe huisstijl ontwikkeld voor Teamplast en Ekopac, waarbij beide labels mooi op elkaar aansluiten, maar toch onderscheidend zijn. Voor Ekopac hebben we een passend logo ontworpen. Hierbij hebben we in gedachte gehouden dat het logo een duurzame uitstraling heeft, universeel toepasbaar is en aansluit op de huisstijl van Ekopac. Daarnaast hebben we een huisstijl ontwikkeld en hebben we deze huisstijl direct doorvertaald in de nieuwe website. We hebben iconen ontworpen die we terug hebben laten komen in het webdesign. Naast een nieuwe website en huisstijl, hebben we diverse on- en offline communicatiemiddelen ontwikkeld; van beurswanden, banners voor Linkedin tot 3D renders voor de website. 

 

 

 

 

Mockup Ekopac

Een organisatie, twee merken

Het verschil tussen Ekopac en Teamplast duidelijk maken, maar toch de verbinding tussen beide merken zichtbaar te houden. Dat is onze uitdaging. Ekopac en Teamplast hebben allebei een eigen identiteit die we naar voren willen laten komen. We hebben daarom eerst een nieuwe, frisse homepage ontwikkeld voor moederbedrijf Teamplast. Om een eenheid te behouden tussen de twee websites, hebben we de website template van Teamplast gekopieerd en omgebouwd naar een website volledig in de huisstijl van Ekopac. Op deze manier zijn de websites voor zowel Teamplast als Ekopac uniek, maar sluiten ze toch op elkaar aan. Het is voor ons belangrijk dat de designs van de websites aansloten bij de kernwaarden en essentie van Teamplast en Ekopac. Technisch gezien hebben we gelet op het visueel aantrekkelijk, maar ook begrijpbaar en overzichtelijk maken van de website. Daarnaast is het van belang dat de website gebruiksvriendelijk is en makkelijk te beheren is. 

 

Let's meet
teamplast-home.jpg
ekopac-home_2.jpg
macbook-frame

Het Ekopac team

Meer weten? Wij helpen je graag!

Dorien Duijsings

Dorien Duijsings

Project manager & online marketing specialist

+31 24 301 03 07 dorien@digitallayers.nl

Jelle Streefkerk

Jelle Streefkerk

Front-end Developer

+31 24 302 00 15 jelle@bluenotion.nl

Paul Martina

Paul Martina

Creative director

+31 6 44 62 71 36 paul@digitallayers.nl

let's work together

Stuur ons een mailtje

info@digitallayers.nl

Of als je liever belt

024 - 20 22 673

Ben je een echte doorpakker?

let's meet