Smart Data People is gespecialiseerd in kwalitatieve Data Analytics traineeships voor starters. Ze willen laten zien dat jonge wo-afgestudeerden veel potentie hebben en van toegevoegde waarde zijn binnen het vakgebied Business Intelligence, als ze de juiste tools, kennis en begeleiding krijgen. De uitdaging voor Digital Layers? Een toegankelijke website creëren die zowel toekomstige trainees als opdrachtgevers aanspreekt. 

Highlights

  • Een toegankelijke website voor zowel opdrachtgevers als toekomstige trainees
  • Online leadgeneratie
  • Branding

Design

Branding

Webdesign

Opfrissing logo & huisstijl

 

Techniek

Webdevelopment

Marketing

Zoekwoordenonderzoek

Online leadgeneratie

Contentplan

Strategie

 

Twee doelgroepen, één verhaal

De eerste stap is het bepalen van de doelgroep. Smart data people richt zich op zowel opdrachtgevers (de bedrijven die op zoek zijn naar SDP trainees) als toekomstige data analytics trainees. Ons marketing team is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de wireframes, zodat de website ook op het gebied van marketing goed in elkaar zit en zorgt voor zoveel mogelijk conversie. Daarom is de website opgedeeld in twee gebieden, één voor elke doelgroep. Op de trainee pagina’s worden toekomstige trainees aangesproken en geënthousiasmeerd over de kansen bij Smart Data People. Op de opdrachtgever pagina’s wordt rekening gehouden met zowel opdrachtgevers die de waarde van Business Intelligence al inzien en opdrachtgevers die nog niet bekend zijn met Data Analytics. Voor die tweede groep zijn er aantrekkelijke klantcases gemaakt die laten zien wat SDP trainees kunnen betekenen voor hun bedrijf.

 

sdp-macbook-1.jpg
sdp-macbook-2.jpg
macbook-frame

Fris en onderscheidend design

 

Na de doelgroepbepaling en het ontwikkelen van de wireframes kunnen onze designers aan de slag. De eerste stap is het maken van een grafisch design, geschikt voor alle functionaliteiten. Er wordt een eenzijdig design ontwikkeld die beide doelgroepen aanspreekt. De website van Smart Data People wordt voorzien van dynamische, speelse elementen om trainees aan te trekken, zonder de relevantie en duidelijkheid voor de opdrachtgevers te verliezen. Naast het design van de website, is ook nagedacht over de branding. Van briefpapier tot social media, alles in een nieuw jasje gestoken. Tot slot heeft de huisstijl en het logo een opfrisbeurt gekregen, om het plaatje compleet te maken. 

 

Mockup Smart Data People

Een multifunctionele website

En dan weer terug naar waar we het allemaal voor doen: het ontwikkelen van een multifunctionele website. Smart Data People maakt gebruik van het platform Recruitee om vacatures voor trainees op uit te zetten en sollicitaties op te verzamelen. In de nieuwe website wordt een API koppeling met Recruitee geïmplementeerd, zodat de vacatures uit Recruitee direct op de website zichtbaar zijn en kandidaten makkelijk aan offers kunnen worden gekoppeld. Daarnaast is er bij het maken van de website nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid op desktop en mobiel, makkelijke navigatie en het eenvoudig beheren van de website. 

 

Let's meet

Het Smart Data People team

Meer weten? Wij helpen je graag!

Jelle Streefkerk

Jelle Streefkerk

Front-end Developer

+31 24 302 00 15 jelle@bluenotion.nl

Jelle Althuizen

Jelle Althuizen

Marketing director

+31 6 53 71 04 29 jelle@digitallayers.nl

Paul Martina

Paul Martina

Creative director

+31 6 44 62 71 36 paul@digitallayers.nl

let's work together

Stuur ons een mailtje

info@digitallayers.nl

Of als je liever belt

024 - 20 22 673

Ben je een echte doorpakker?

let's meet