Een kaartje op je website dat netjes aangeeft waar jouw bedrijf zich bevindt. Handig!
Met een paar simpele klikken, navigeren jouw websitebezoekers direct naar de juiste locatie. Duidelijk én gemakkelijk voor jouw (potentiële) klanten. Je hebt Google Maps waarschijnlijk ook ingesteld op jouw website. Maar de kans is aanwezig dat het duidelijke kaartje inmiddels een grijs vlak met een foutmelding is. Waarom? En hoe los je dit op?

Google Maps op jouw website

Veel bedrijven kiezen ervoor om Google Maps op hun website of webshop te gebruiken.
Om een kaartje vanuit Google Maps op je website te tonen, wordt er gebruik gemaakt van een API-key vanuit Google. Met deze API ofwel Application Programming Interface, worden gegevens uitgewisseld tussen jouw website en Google. Zie het als een soort veilige sleutel. Elke website heeft hiervoor een eigen unieke API-key. 

Omdat er dagelijks veel gebruik wordt gemaakt van deze gratis dienst, moeten de servers van Google flink wat rekenwerk verrichten op de achtergrond. Met deze reden heeft Google het gebruik van de API aan banden gelegd en moet je betalen voor deze service. Om de meeste kleinverbruikers tegemoet te komen, geeft Google iedereen een maandelijks tegoed van $200. Voor die 200 dollar mag maximaal 25.000 keer per dag gebruik worden gemaakt van deze API. Ga je daar overheen? Dan pas moet je echt betalen. 

‘Dat limiet bereikt mijn website nooit!’ zul je wellicht denken, en dat klopt meestal ook. Gelukkig maar, want daardoor blijft deze dienst voor jou gewoon gratis. 

Waarom werkt Google Maps bij mij niet meer?

Maar hoe kan het dan dat het kaartje op jouw website niet meer wordt getoond? Sinds juli 2018 heeft Google haar gebruikersvoorwaarden aangepast. Jouw kaartje wordt niet meer getoond omdat Google er zeker van wil zijn dat je wel gaat betalen zodra je die 25.000 kliks haalt. 

De oplossing is dus simpel; vul jouw betalingsgegevens in via het Google Cloud Platform. 

De stappen die je hiervoor moet doorlopen zijn:
1. Ga naar https://console.cloud.google.com/ en log in met je Google account
2. Klik op Selecteer een project 
3. Klik op Nieuw project en geef een projectnaam op (bijvoorbeeld de naam van je website)
4. Klik op Facturering en voeg een factureringsaccount toe
5. Geef jouw creditcardgegevens op en kies Akkoord en doorgaan

Na bovenstaande stappen gevolgd te hebben krijg je van Google je nieuwe API-key. Digital Layers neemt de hierop volgende stappen graag voor je uit handen door deze API-key op juiste manier te verwerken op jouw website.

Weten hoe dit precies moet? Neem contact op en onze specialisten helpen je verder! 

Anne Derks

Meer weten?
Bel of mail Anne Derks

let's work together

Stuur ons een mailtje

info@digitallayers.nl

Of als je liever belt

024 - 20 22 673

Ben je een echte doorpakker?

let's meet