“Laadt een mobiele website niet snel genoeg? Laat dan maar.” Websitebezoekers zijn gewend aan snelle, soepele websites, en hebben hoge verwachtingen. Smartphonegebruik is zo cruciaal dat we niet spreken van een trend, maar van het nieuwe normaal. Je hebt dus geen andere keus dan je te richten op deze gebruikers. We vertellen je waarom het zinvol is om je te focussen op een snelle mobiele website.

→ Meer aandacht voor jouw merk of product

Wanneer klanten jouw mobiele website bezoeken, wil je dat ze makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Je helpt ze hierbij door een website soepel en snel in te richten. Geen omwegen, geen wachttijden, toch? Uit onderzoek bij 37 bedrijven in Europa en de VS blijkt dat dit idee wordt ondersteund. Wanneer een website 0,1 seconde sneller laadt, levert dit al een aanzienlijk lagere bounce rate op. Minder bezoekers verlaten dus je website zonder actie te hebben ondernomen. Ook bezoeken ze meer pagina’s op je website, puur vanwege de snelheid. 

→ Betere verkoopcijfers

Meer verkopen aan meer mensen. Waar je naartoe wilt is niet zo lastig te bedenken. Maar hoe richt je je website in om dit te bereiken? Hierbij spelen talloze factoren een rol, je kunt er zo vier opnoemen. Maar wist je dat ook hier de snelheid van je mobiele website een belangrijke rol speelt? Uit het onderzoek dat we net al aanhaalden blijkt dat retailklanten ruim 8% vaker overgaan tot een aankoop wanneer de website 0,1 seconde sneller werkt. Door de weg naar een aankoop te vergemakkelijken bereiken meer mensen dit punt. Niet alleen plaatsen meer mensen een bestelling, ook geven zij meer uit. Op de 0,1 seconde snellere mobiele website gaven klanten ruim 9% meer uit! 

→ Op naar een snellere website

Het is vrij logisch, een website die prettiger is om te gebruiken, wordt ook meer en intensiever gebruikt. Maar hoe ga je dit doen? Hier denken we graag over mee. Wat is voor de bezoekers van jouw (mobiele) website belangrijk? Hoe gaan we dit technisch soepel en snel waarmaken? Door de juiste vragen te stellen en de goede antwoorden te vinden komen we tot een mooi resultaat. 
Wil je meer weten over hoe we te werk gaan? Lees dan meer over onze werkwijze of kijk eens tussen onze eerdere cases. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We spreken graag af om kennis te maken!

Rik Meijer

Meer weten?
Bel of mail Rik Meijer

let's work together

Stuur ons een mailtje

info@digitallayers.nl

Of als je liever belt

024 - 20 22 673

Ben je een echte doorpakker?

let's meet